به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استقلال تهران و به نقل از سایت نقل و انتقالات فوتبال، بایرن مونیخ به عنوان پرافتخارترین تیم آلمان در سالهای اخیر بازیکنان شاخص زیادی خریداری کرده که کارایی کافی نزد سرخپوشان داشته اند؛ اما در عین در یک دهه اخیر خریدهایی هم داشته که بازدهی کافی و مطلوب، آنگونه که انتظار می رفته، نداشته اند.
در این گزارش عنوان شده است: بایرن پیش از شروع فصل جاری 75 میلیون یورو صرف خرید بازیکن جدید کرد. رقمی که در سال 2007 به 85 میلیون یورو بالغ شد. مونیخی ها در یک دهه اخیر در پارهای اوقات با در پیش گرفتن سیاست خطر در جذب بازیکن، رفتار کردند و بدین خاطر به سبب عدم پاسخ مناسب از خرید خود، لطمه هم دیدند.
در این گزارش عنوان شد با توجه به این سیاست گاهی اوقات خریدهای مونیخی ها ثمره خوبی نداشته است که از این جمله وحید هاشمیان و علی کریمی بودهاند.
این گزارش در ادامه 10 خرید بزرگ و البته نامطلوب سرخپوشان را در 10 سال اخیر این چنین معرفی کرده است:
1- برنو: این بازیکن برزیلی در سال 2007 به عنوان یک جوان جویای نام 18 ساله در ازای 12 میلیون یورو به بایرن آمد؛ اما در مدت حضورش هیچگاه بیش از نیمی از رقم خرج شدهاش برای بایرن ارزش پیدا نکرد. او نه زیر نظر اوتمار هیتسفلد و نه زیر نظر یورگن کلینزمان شانسی برای عرض اندام نیافت. حتی در تیم هامبورگ نیز برونو همین وضعیت را تجربه کرد. به این خاطر سران بایرن در اظهارات خود به این نکته اعتراف کردند او بازیکنی در کلاس رکوردار قهرمانی آلمان نبوده است.
2-وحید هاشمیان: این مهاجم ایرانی که عضو تیم بوخوم بود در فصل 2004-2003 با زدن 16 گل ، به عضویت بایرن درآمد. اگر تصور شود او در بایرن هم به این تعداد گل زده، برداشتی نادرست است. در یک فصل "هلی کوپتر ایرانی " برای مونیخیها 250 دقیقه بازی کرد و گلی هم نزد. پس از این هانوفر پیش آمد و هاشمیان را با جذب خود از تعهد به مونیخیها رها کرد و البته مونیخی ها هم از معضل خویش دور شدند.
3-توبیاس رائو: در سال 2003 او به عنوان بهترین دفاع چپ خوشآتیه آلمان معروف بود. بایرن بابت او 2.3 میلیون یورو به ولفسبورگ پرداخت کرد؛ اما مثل این که بایرن برای او، یک شماره بزرگ بود. پس از تحمل مصدومیتهای اولیه، رائو بطور پیوسته عضو ثابت نیمکت ذخیرههای تیم بود. او که اینک 27 ساله شده، کار و حرفه دیگری دارد و در حال انجام تحصیلات عالیه است.
4-علی کریمی: زمانی که بایرن داشت او را جذب می کرد، برخی از هواداران تیم سرشان را ناباورانه تکان داده و فکر می کردند حق بایرن جذب وی بوده است؛ اما "مارادونای آسیا " حداکثر در تمرینات متناسب با آوازهاش عمل کرد.
5-میشائیل وایزینگر: با پولی کمی از نورنبرگ آمد و آنگونه که انتظار می رفت، عصای دست نشد. وی که با بایرلورکوزن کارش را شروع کرده بود، به مهرهای ثابت برای نیمکت ذخیرههای بایرن تبدیل شد. وی در مجموع دو دوره حضورش 270 دقیقه برای بایرن مونیخ بازی کرد.
6-مارسل یانسن: بابت این ملی پوش؛ بایرن 12 میلیون یورو پرداخت کرد. یانسن بیشتر با سانترهایش باعث تضعیف خط دفاع تیم شد. البته با حضور در هامبورگ به همان بازیکن قدرتمند سابق تبدیل شد.
7-سیریاکو اسفورسا: این هافبک بازیگردان سوئیسی در سال 2000 از کایزرسلاترن به بایرن بازگشت و با دورهای از مصدومیتهای پرتعداد و مستمر روبرو شد. چون مدت حضورش در میدان کم بود، از لحاظ فنی قدرتش به چشم نیامد.
8-لوکاس پودولوسکی: پودولوسکی یا همان پرنس پولدی، با این خیال از کلن به بایرن آمد که خط حمله این تیم را تسخیر کند؛ اما او فقط سایهای بود از پودولوسکی زمان حضور در کلن. بعد هم پس از سه فصل حضور در مونیخ ،خودش را از گرد و غبار ناشی از چنین حضوری خارج کرد و به خانه نخست بازگشت.
9-خوزه ارنستو سوسا: این آرژانتینی در تابستان سال 2007 در ازای 6 میلیون از کشورش به مونیخ نقل مکان کرد. وی که آن زمان 22 سال داشت و از جمله بااستعدادترین هافبکهای وقت آرژانتین به شمار می رفت، در بایرن امکان درخشش نیافت.
10 - تیم بوروسکی: از نقطه نظر روحیه، بایرن برای بوروسکی با اعتماد به نفس خوب بود اما از لحاظ فنی او در مونیخ تحت نظر کلینزمان حداکثر ذخیره طلایی(ژوکر) برای برخی دقایق حساس بازی بود که بعد حتی با ورود ونگال، عذر وی نیز خواسته شد. به این خاطر "تانک مستحکم " تنها پس از یک فصل حضور در بایرن، به خانه سابق خود در وردربرمن بازگشت.
انتهای پیام/ا