کد خبر : ۵,۹۴۶

و دوستان رییس جدید سازمان ورزش دست به کار شده‌اند تا حالا که چهره نفر اول ورزش مشخص شده همکارانش را با نظر او یک به یک پیدا کنند و با امضای رییس به اتاق‌هایشان در ساختمان سئول بفرستند، اگرچه بعضی از این اتاق‌ها به واسطه تصمیمات مهمی که در آنها برای ورزش اتخاذ می‌شود از اهمیت بیشتری برخوردارند، مثل مرکز توسعه ورزش قهرمانی یا به قول ورزشی‌ها معاونت فنی. اما عده‌ای معتقدند که ریاست فدراسیون فوتبال از معاونت فنی سازمان تربیت‌بدنی هم مهمتر است. پس همان طور که رییس سازمان ورزش به فکر انتخاب معاون فنی جدید است، برای فوتبال هم برنامه‌های تازه‌ای دارد. از فوتبال به عنوان یکی از نقاط ضعف ورزش در چند سال گذشته یاد می‌شود. به همین دلیل شنیده می‌شود که علی کفاشیان باید جایش را به فرد دیگری بدهد. شاید سه ماه پیش وقتی که جریان آشتی‌کنان علی‌آبادی و دادگان پیش آمد، جرقه‌های حضور دوباره دادگان در فدراسیون فوتبال زده شد اما حتما این تمام استدلال افرادی نیست که دادگان را گزینه اصلی ریاست یا به عبارتی سرپرستی فدراسیون فوتبال می‌دانند. صحبت‌های رییس جمهوری در برنامه تلویزیونی پیش از برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال و همچنین مباحثی درباره حضور دوباره او در ورزش از جمله مواردی است که می‌توان با استناد به آنها به این نتیجه رسید که دادگان در نزدیکی ورود به ورزش است اما کدام صندلی برای رییس سابق فدراسیون فوتبال در نظر گرفته شده؟
معاونت سازمان تربیت‌بدنی، ریاست فدراسیون فوتبال یا مدیریت باشگاه پرسپولیس؟ اگر کمی با روحیات دادگان آشنا باشیم، می‌توانیم با خیالی راحت خودکار قرمز را برداریم و روی نام باشگاه پرسپولیس بکشیم چون دادگان بلند پرواز است و حاضر نمی‌شود از جایی که به نوعی در سطحی پایین تر از مجموعه مدیریت قبلی او به شمار می‌رود شروع کند. می‌ماند فدراسیون فوتبال و معاونت فنی سازمان؛ این دو گزینه محتمل‌تر است اما وقتی می‌شنویم که نتیجه صحبت‌های رییس جدید سازمان با رییس سابق فدراسیون به اینجا ختم شده که دادگان ترجیح داده نفر دوم ورزش نباشد، گزینه فدراسیون فوتبال برای حضور دادگان جدی‌تر می‌شود اما با چه روشی؟
گویا قبل و بعد از صدور حکم ریاست سعیدلو، صحبت‌هایی مستقیم و غیرمستقیم بین آنها –یعنی سعیدلو و دادگان- انجام شده اما دادگان که نمی‌خواهد در حوزه‌ای ناآشنا فعالیت کند، گفته نمی‌تواند در معاونت فنی یا همان مرکز توسعه ورزش قهرمانی مفید باشد. همین صحبت دلیل خوبی است تا نام دادگان در ساختمان سیاه‌رنگ خیابان سئول جنوبی بیشتر شنیده شود.
اما او با چه روشی می‌تواند دوباره وارد این ساختمان شود؟ فدراسیون فوتبال اساسنامه‌‌ای دارد قرص و محکم؛ اساسنامه‌‌ای که دست سازمان ورزش برای ورود مستقیم به فدراسیون را بسته و قبل از پایان دوره 4 ساله، نمی‌توان تغییری در فدراسیون ایجاد کرد. می‌ماند فقط یک راه؛ رییس فدراسیون فوتبال استعفا بدهد، رییسی که بسیاری از اهالی فوتبال به عملکردش در فدراسیون انتقاد دارند.
به هر حال زمزمه‌هایی که در نزدیکی‌های رییس سازمان و همینطور رییس سابق فدراسیون شنیده می‌شود این است که در این هفته استعفای کفاشیان به دست رییس سازمان می‌رسد. البته علی کفاشیان رییس فدراسیون فوتبال این موضوع را قبول ندارد و هرگونه تصمیم برای استعفا را رد می‌کند: «طرح این صحبت‌ها طبیعی است، چون معمولا در بدو ورود رییس جدید سازمان، این بحث‌ها مطرح می‌شود اما نمی‌توانیم با استناد به آنها موضع سازمان تربیت بدنی و رییس جدید را مشخص کنیم.»
او در بخش دیگری از صحبت‌هایش هم می‌گوید: «به نظر من آقای سعیدلو قصد ندارد در فدراسیون فوتبال تغییراتی ایجاد کند البته نمی‌دانم با دادگان صحبت شده یا نه.» کفاشیان در حالی این موضوع را مطرح می‌‌‌کند که دیروز یکی دو خبرگزاری از جلسه دو ساعته سعیدلو با کفاشیان و حمایت رییس جدید سازمان از رییس فعلی فدراسیون خبر دادند. حتی عنوان شد که سعیدلو به کفاشیان گفته: «محکم به کارت ادامه بده.» اما با این وجود نمی‌توان احتمال استعفای کفاشیان را نادیده گرفت آن هم با توجه به نگاهی که روی ریاست فدراسیون و عملکردش وجود دارد. با توجه به صحبت‌هایی که در فضای مدیریتی کلان ورزش شنیده می‌شود و برای جلوگیری از ورود فیفا و طرح موضوعی به نام «تعلیق» شنیده می‌شود که ظرف همین روزها کفاشیان که خیلی هم دل‌خوشی از فوتبالی‌ها ندارد، استعفایش را تقدیم رییس جدید سازمان ورزش می‌کند؛ اگر چه نوشتن استعفا پایان کار کفاشیان نیست و باید مقدمات برگزاری مجمع برای بررسی استعفای رییس فراهم شود و در نهایت اعضای مجمع در این مورد تصمیم بگیرند. به هر حال این موارد استنباطی است که از اتفاق‌های این روزهای ورزش شنیده می‌شود و باید دید در عمل چه اتفاقی می‌افتد.
البته کفاشیان بعد از خروج از فوتبال در جایی که توانایی و کارایی آن را دارد، به کار گرفته می‌شود مثلا جایی در سازمان تربیت بدنی.

چرا لیست تیم ملی 22 مرداد اعلام شد؟

قطبی انگیزه‌ها را کشت


ایران ورزشی- وقتی تلویزیون اسامی تیم ملی را اعلام کرد، انگار آب یخ روی سر بازیکنان لیگ ریختند؛ افشین قطبی از 26 بازیکن برای حضور در اردوی تیم ملی دعوت به عمل آورده بود و گفته بود: «این نفرات برای بازی با بوسنی و بحرین به تیم ملی دعوت شده‌اند.» تمام بحث در مورد بازی با بحرین است که سرمربی تیم ملی از 20 روز قبل نام نفرات دعوت شده را اعلام می‌کند؛ با این کار، انگیزه بازیکنان لیگ كشته می‌شود. یعنی هیچ بازیکنی امیدوار نیست که با نمایش خوب خود در بین بازیکنان تیم ملی جا داشته باشد و از طرف دیگر خیال خیلی‌ها راحت می‌شود که چه بازی کنند و چه نیمکت‌نشین باشند، حضورشان در تیم ملی تضمین شده است. به عنوان نمونه باید به حسین کاظمی اشاره کنیم. بازیکنی که این روزها جایش را به کیانوش رحمتی داده و در تیم استقلال به یک نیمکت‌نشین تبدیل شده است. در چنین شرایطی کیانوش رحمتی حق ندارد از افشین قطبی دلخور باشد که بازیکن نیمکت‌نشین استقلال را به تیم ملی دعوت می‌کند اما او که در رقابت برنده شده و به جمع 11 بازیکن ثابت تیمش رسیده و حتماً شرایط بهتری نسبت به کاظمی دارد، تیم ملی را از دست داده است. اگرچه قطبی گفته: «هر بازیکنی خوب باشد به تیم ملی دعوت می‌شود.» اما سرمربی تیم ملی با اعلام زودهنگام اسامی نفرات دعوت شده، شوق و هیجان بازیکنان لیگ برتری را از بین برد. همواره رسم بر این بوده که چند روز قبل از بازی تیم ملی، نام بازیکنان دعوت شده اعلام شود و فوتبالیست‌ها تا آخرین لحظه برای رسیدن به تیم ملی تلاش کنند و در تیم باشگاهی خود از جان مایه بگذارند تا بلکه به تیم ملی برسند اما افشین قطبی با اعلام زودهنگام اسامی بازیکنان، انگیزه‌ها را کشت.
در نتیجه لیگی که این روزها مشاهده می‌کنیم خالی از تلاش مضاعف بازیکنان برای رسیدن به تیم ملی است. یادمان می‌آید آن روزها که برانکو ایوانکوویچ سرمربی تیم ملی بود و رضا عنایتی را دعوت نمی‌کرد. عنایتی گل می‌زد اما دعوت نمی‌شد و او باز هم گل می‌زد و برای اثبات خودش آنقدر گل زد تا سرمربی تیم ملی را مجاب کرد که باید به تیم ملی برسد. انگیزه و تلاش عنایتی، هر هفته بیشتر و بیشتر می‌شد و این مساله در رفتار او و سایر بازیکنان مشهود بود. امروز وقتی بازی استقلال و ملوان را مشاهده می‌کنیم، اثری از انگیزه بازیکنان برای رسیدن به پیراهن تیم ملی نمی‌بینیم.

بعد از رسیدگی به پرونده برانکو در CAS

حکم فدراسیون فوتبال، 4 هفته دیگر صادر می‌شود


ایران ورزشی- فدراسیون فوتبال منتظر است تا 4 هفته دیگر حکم دادگاه بین‌المللی ورزش درباره پرونده شکایت برانکو را دریافت کند. بعد از اینکه عظیم‌زاده، رییس کمیته روابط بین‌المللی فدراسیون همراه با حسین محمدنبی، وکیل فدراسیون فوتبال راهی لوزان شد و دوشنبه در جلسه دادگاه بین‌المللی داوری ورزش (CAS) شرکت کرد، تصمیم بر این شد که دادگاه حکم‌اش را تا 4 هفته آینده اعلام کند.
فدراسیون فوتبال که مدتی پیش گفته بود، ریز هزینه‌ها، پاداش‌های پرداخت شده و نامه محمد دادکان درباره نحوه پرداخت پاداش و تسویه حساب مالی با برانکو به دادگاه بین‌المللی ورزش ارسال می‌شود، لایحه تفصیلی دفاعی‌اش را توسط وکیل فدراسیون ارائه کرد. عظیم‌زاده درباره این سفر که ابتدا تلاش می‌شد بدون سر و صدا انجام شود، می‌گوید: «در این دادگاه علاوه بر ما رییس دادگاه، جهانگیر بیگدلی به عنوان داور ایران که عضو کمیته استیناف AFC نیز هست و یک داور از سوی فیفا حضور داشتند، مدارک و مستندات خود را ارائه کردیم و گفتیم طبق مدارک موجود، برانکو هیچ مبلغی از فدراسیون فوتبال طلبکار نیست. به هر حال باید منتظر بمانیم تا رأی نهایی دادگاه صادر شود.»
عظیم‌زاده که سری هم به مقر فیفا زده، می‌گوید: «با کریستوفر سوبریگو رییس بخش مالی فیفا درباره کمک‌های مالی این نهاد بین‌المللی به فوتبال ایران در سال‌های 2008 و 2009 میلادی صحبت و اسناد مالی خود را برای دریافت این مبالغ به وی ارائه کردیم.»
رییس کمیته روابط بین‌المللی فدراسیون در این سفر وظیفه دیگری هم داشته. او دعوتنامه رسمی فدراسیون فوتبال به نمایندگان فیفا برای حضور در همایش بین‌المللی فیفا را هم برده تا آنها را برای اول تا سوم نوامبر دعوت کند.

۸ شهریور ۱۳۸۸ ۰۸:۲۴

فتو فرهادی - طرح بلایند - 1200-800   تبلیغات رادکام

اظهار نظر خوانندگان

  • خواهشمند است نظر خود را تا حد ممکن به زبان فارسی بنویسید .
  • نظرات توهین آمیز ، تکراری و غیر مرتبط منتشر نخواهد شد .
  • نظرات ارسالی بعد از تایید منتشر خواهد شد.
  • مسئولیت محتوای نظرات به عهده اظهار نظر کننده و قابل تعقیب می باشد . 

تعداد کاراکتر باقیمانده: 2000
نظر خود را وارد کنید