به سراغ داریوش مصطفوی، کارشناس فوتبال و رئیس اسبق فدراسیون رفتیم تا نظرات وی را نیز در خصوص اتفاقات اخیر فوتبال و به خصوص اختلاف پیش آمده بین فدراسیون فوتبال و سازمان صدا و سیما جویا شویم.
وی ابتدا به عدم پخش مسابقات فوتبال از تلویزیون اشاره میکند و میگوید: تلویزیون سالهاست که حق این فوتبال را خورده. به اعتقاد من بخشی از عقبماندگی فوتبال ما به خاطر همین عدم حمایت تلویزیون از فوتبال است و حقی که تلویزیون بر گردن فوتبال دارد و به دلیل قراردادهای مبهم و یک طرفهای که با این فوتبال میبست به آن پرداخت نمیکرد.
رئیس سابق فدراسیون فوتبال کشورمان ادامه میدهد: پیشرفت فوتبال یکسری زیرساختهای خاص خودش را میخواهد و یکی از ابزارهای مهم برای ایجاد این زیرساختها پول است. پولی که بخش اعظمی از آن حقی است که از تلویزیون بر گردن فوتبال بوده و هست و خواهد بود.
وی گفت: در کشورهای ژاپن، چین، کره، حتی امارات و عربستان و اردن این پول به خوبی به فوتبال تزریق میشود و نقش مهمی در پیشرفت فوتبال. مصطفوی سپس به تبلیغات محیطی در فوتبال اشاره میکند و میگوید: به جز پولی که از تلویزیون باید به فوتبال برسد و نمیرسد، در کار تبلیغات محیطی هم بسیار ضعیف عمل کردیم و این دو عاملی که میتوانند عصای دست فوتبال باشند، هرگز نتوانسته نقش خود را در این فوتبال ایفا کند. و البته همه اینها به مدیریت ضعیف در فوتبال باز میگردد.
مصطفوی ادامه داد: شاید من در مورد خیلی مسائل منتقد فدراسیون باشم، اما در این یک مورد خاص عملکرد فدراسیون را تأیید میکنم. حتی شاید بهتر بود که فدراسیون خیلی زودتر از این دست به چنین اقدامی میزد و از ورود دوربین تلویزیونها به ورزشگاهها جلوگیری میکرد. مصطفوی گفت: من این عملکرد فدراسیون را به فال نیک میگیرم و معتقدم که سرانجام تلویزیون ناچار است برای راضی کردن مخاطبانش از مواضع خود کوتاه آمده و حق فوتبال را بدهد.
از مصطفوی سوال شد حتی در روزهایی که بازیهای فوتبال از تلویزیون پخش نمیشود هم شاهد استقبال سرد تماشاگران از بازیها هستیم و حتی از بازیهای استقلال و پرسپولیس هم استقبال خوبی به عمل نمیآید. دلیل این اتفاق ناخوشایند چیست و وی در پاسخ گفت: متأسفانه مردم از فوتبال سرخورده شده و با این فوتبال قهر کردهاند. از بسکه در این فوتبال شاهد ناکامی بودیم و نتوانستیم نتیجه مطلوبی بگیریم، مردم از فوتبال روی برگرداندهاند. الان شما میبینید که تیمهای ملی در ردههای مختلف یکی بعد از دیگری نتیجه و اخلاق را با هم میبازند. از طرف دیگر تیمهای محبوب و پر هوادار هم روزهای بدی را پشت سر میگذرانند. به خصوص پرسپولیس که روزی نیست شاهد یک ناکامی نباشد. با این حساب نمیتوان شاهد اقبال مردم از این فوتبال باشیم. آن هم مردمی که باهوشند و به خوبی از محیط اطرافشان درک دارند.
وی همچنین در خصوص رقم خوردن شکستهای پیاپی در فوتبال ملی و باشگاهی نیز چنین توضیح میدهد که: ما در واقع در مدیریت فوتبال شکست خوردیم و این شکست از مدیریت به فوتبال ما منتقل شده. ضعف مفرط در مدیریت فوتبال امان را از این فوتبال بریده. مصطفوی افزود: به نظر من تمام ناهنجاریهایی که چه از نظر فنی و چه از نظر اخلاقی در این فوتبال میبینیم و امروز شاهد آن هستیم به ضعف مدیرانی باز میگردد که شناختی از فوتبال ندارند. مدیرانی که به قول آقای ابوطالب توپ فوتبال را لمس هم نکردهاند، اما برای این فوتبال تصمیم میگیرند. مدیرانی که هیجان حاکم بر زمین فوتبال و یک فوتبالیست، داوری، تماشاچی، برد و باخت و... .فوتبال را احساس نکردهاند، اما عنان فوتبال ما به دست آنها افتاده. رئیس اسبق فدراسیون فوتبال اضافه کرد: در این فوتبال بعضیها هستند که به دنبال منافع ملی هستند ولی در اقلیت قرار دارند، اما در مقابل عدهای قابل توجهی هستند که به دنبال منافع شخصی و حفظ میز و صندلی ریاستشان میباشند.
مصطفوی در خاتمه نیز گفت: البته بیان این حرفها خیلی هم اهمیت ندارد چون یک عمر است که ما میگوییم و آنها میخندند.... متأسفانه فعلا که قضا و قدر دست به دست هم دادند تا چنین مدیریت ضعیفی بر فوتبال ما حاکم باشد.