363 هزار نفر در بازیهای خانگی استقلال حضور داشتند تا این تیم پرطرفدارترین تیم نیم فصل اول 91-90 لقب گیرند.پرسپولیس تهران با تقریباً 100 هزار نفر کمتر نسبت به رقیب دیرینهاش و با 269 هزار تماشاگر در رده دوم قرار گرفت.
تراکتورسازی تبریز نیز با 215 هزار تماشاگر تیم سوم جدول پرطرفدارترین تیمهای لیگ برتر بوده، اما این آمار برای تیمی که در لیگهای نهم و دهم بیشترین تماشاگر را به خود اختصاص داده بود رضایت بخش نیست.
علت اصلی کاهش تماشاگران تراکتورسازی نسبت به استقلال و پرسپولیس، برگزاری دو بازی بدون تماشاگر برای سرخپوشان تبریزی بود.
تراکتورسازی با رای کمیته انضباطی در هفته اول و سوم مقابل تیمهای صبای قم و شاهین بوشهر بدون تماشاگر ظاهر شد، در حالی که استقلال در دو هفته اول 150 هزار تماشاگر داشت و پرسپولیس نیز در دو بازی آغازینی که میزبان بود 115 هزار نفر را به ورزشگاه آزادی کشانده بود.
پنج هفته اول لیگ برتر در ماه مبارک رمضان برگزار شده که آمار تماشاگر در این ماه بسیار بالاتر از هفتههای بعدی بود اما، تراکتورسازی در پنج بازی خود دو بازی از تماشاگر محروم بوده، دو بازی نیز در خارج از خانه برگزار کرد و تنها در مقابل شهرداری این فرصت را داشت که زیر نور و در هوای دلپذیر یک شب تابستانی و در حضور تماشاگرانش به مصاف حریف خود رود.
البته تیمهای پرسپولیس و استقلال دو بازی بیشتر از سایر تیمها میزبان هستند و این دو تیم در مقابل سایپای البرز و راهآهن شهرری عملا در هر دو بازی میزبان هستند.
با این وجود تراکتورسازان به کسب عنوان پرطرفدارترین تیم مسابقات همانند دو فصل گذشته خوشبین هستند.
تراکتورسازی در دور برگشت دو بازی حساس مقابل استقلال و پرسپولیس را در تبریز میزبان بوده، ضمن اینکه سپاهان و ذوب آهن اصفهان نیز در نیم فصل دوم به تبریز رفته و استقبال تماشاگران تراکتورسازی در این چهار بازی قابل پیشبینی است.
آمار تماشاگران تراکتورسازی در نیم فصل
تراکتورسازی هشت بازی را در خانه برگزار کرد که دو بازی اول آن مقابل صبای قم و شاهین بوشهر بدون تماشاگر برگزار شد.
بازی تراکتورسازی با شهرداری تبریز و نفت تهران با حضور 50 هزار تماشاگر برگزار شد. در بازی با سایپا و مس کرمان تعداد تماشاگران تراکتورسازی 40 هزار نفر بود.
در بازی مقابل راه آهن کمترین میزان استقبال تماشاگران تراکتورسازی با 15 هزار نفر را شاهد بودیم، آخرین بازی خانگی تراکتورسازی مقابل مس سرچشمه نیز در حضور 20 هزار نفر برگزار شد.
البته نباید فراموش کرد که نتایج ضعیف تراکتورسازی در خانه نیز در کاهش میانگین تماشاگران این تیم نقش داشته است. اما حتی کمترین حضور تماشاگر تراکتورسازی در مقابل راه آهن با 15 هزار نفر از مجموع تماشاگران نیم فصل هر کدام از تیمهای نفت تهران و سایپا کرج بیشتر است.
آمار تماشاگران شهرداری تبریز
در مجموع 44 هزار نفر در بازیهای خانگی شهرداری تبریز استقبال کردند که تنها 25 هزار نفر آن مربوط به بازی شهرداری تبریز مقابل سپاهان اصفهان و استقلال تهران است.
عدم کسب نتایج مطلوب در بازیهای خانگی در کاهش تماشاگران تیم شهرداری نیز نقش بسزایی داشته و این تیم همانند تراکتور سازی، نفت آبادان و داماش گیلان در خانه ضعیفتر عمل نمودهاند.
آمار کلی مجموع تماشاگران در نیم فصل
این آمار با توجه به گزارشهای بعد از بازی تیمهای در خبرگزاریهای و رسانههای مکتوب جمع آوری شده و آمار ارائه شده از طرف سازمان لیگ برتر نیست.
1- استقلال تهران با 363 هزار نفر
2- پرسپولیس تهران با 269 هزار نفر
3- تراکتور سازی تبریز با 215 هزار نفر
4- نفت آبادان با 95 هزار نفر
5-داماش گیلان با 70 هزار نفر
6- شاهین بوشهر با 63 هزار نفر
7- فجر شیراز با 59 هزار نفر
8-مس کرمان با 49 هزار نفر
9- شهرداری تبریز با 44 هزار نفر
10-فولاد خوزستان با 40 هزار نفر
11- سپاهان اصفهان با 39 هزار نفر
12- ذوب آهن اصفهان با 28 هزار نفر
13-ملوان بندرانزلی با 27 هزار نفر
14-راه آهن تهران با 18 هزار نفر
15- مس سرچشمه با 17 هزار نفر
16-صبای قم با 16 هزار نفر
17- سایپای البرز با 15 هزار نفر
18- نفت تهران با 9 هزار نفر
با این آمار مشخص میشود که تیمهایی که از لیگ دسته یک ایران صعود کردهاند در سال اول از استقبال خوب تماشاگرانشان شهرشان برخوردار میشوند.
قرار گرفتن داماش گیلان و فجر شیراز در بین تیمهای پرطرفدار دلیلی بر این ادعا است. قبلاً تراکتور سازی و شاهین بوشهر نیز در سال اول حضورشان از استقبال بیشتر تماشاگر برخوردار بودند.
کاهش طرفداران تیم ملوان بندر انزلی به نتایج بد این فصل تیم رابطه مستقیمی دارد، اما آبادانیها ثابت کردند که برزیل فوتبال ایران میباشند. آنها با اینکه امسال در خانه بد نتیجه گرفتند اما همیشه در ورزشگاه حضور داشته و تیم خود را تشویق کردند. / ش