در این نشست از خبرنگاران دعوت شده تا با حضور خود در سالن کنفرانس ساختمان جدید سازمان لیگ سوالاتشان را از این گروه آسیایی بپرسند. سوزوکی، سرپرست ناظران AFC در ابتدا با توضیحاتی درباره ماموریتی که در ایران دارند، پاسخگوی سوالات شد که به شرح زیر است.
کار بازرسی از چه زمانی شروع میشود؟
در ابتدا باید بابت تاخیری که داشتیم عذرخواهی کنم. کار ما از امروز شروع شده و جلسهای را با حضور نبی و عزیز محمدی در رابطه با برنامه زمانبندی بازدید باشگاههای لیگ برتری انجام دادیم که در نهایت قرار شد از صبح سهشنبه (امروز) کار بازرسی را با حضور شش نماینده AFC آغاز کنیم.
درباره برنامهای که دارید بیشتر توضیح میدهید؟
در طول این تاریخ از چهار دیدار بازدید میشود. یک دیدار از هفته آخر لیگ برتر، یک بازی جام حذفی و دو دیدار یک هشتم لیگ قهرمانان آسیا در برنامه ما قرار دارد. پس از آن در تاریخ 9 خرداد پس از بازرسی باشگاهها جلسه نهایی را در رابطه با گزارش بازی برگزار و پس از آن برای رسانهها کارگاه آموزشی برگزار میشود و سپس در نشست خبری دیگری به سوالات خبرنگاران پاسخ خواهیم داد. البته در تاریخ 10 خرداد کارگاه آموزشی دیگری برای روسای کمیتههای مختلف باشگاههای لیگ برتر ایران برگزار و در مورد استانداردسازی باشگاهها، مسایل مالی و استادیومها صحبتهای لازم را انجام میدهیم.
از طرف AFC از تمام رسانههای ایرانی به خاطر پوشش خبری خوب لیگ قهرمانان آسیا تشکر میکنم.
این روزها صحبت از حفظ چهار سهمیه ایران و کم شدن آن در لیگ قهرمانان شنیده میشود.
در رابطه با اینکه آیا هر چهار نماینده ایران حفظ خواهند شد یا خیر، باید عرض کنم که در تاریخ 21 نوامبر 2011 در کمیته مسابقات AFC در این مورد تصمیمگیری میشود و در تاریخ 23 نوامبر توسط کمیته اجرایی سهمیه قطعی اعلام خواهد شد و تا آن تاریخ هیچ چیزی مشخص نیست اما چیزی که مشخص است اینکه پتانسیل فوتبال ایران از تمام ابعاد تکنیکی، فنی و از لحاظ تماشاگران بالاست.
نظر AFC درباره فوتبال ایران چیست؟
فوتبال ایران مراحل موفقیتآمیزی داشته و توانسته رضایت AFC را کسب کند اما در رابطه با کسب سهمیه موارد زیادی مهم است از جمله اینکه عملکرد باشگاهها برای سهمیه هر کشور میتواند تأثیرگذار باشد. ایران در حال حاضر در 2 تا 3 معیار موفق نبوده که امیدوارم پس از بازدید نهایی آنها نیز حل شود تا مشکلی پیش نیاید تا لیگ برتر ایران بهبود پیدا کند.
به این ایرادها و معیارهایی که در آن موفق نبودهایم، اشاره میکنید؟
یکی از این ایرادات این است که باید تمام راههای ورودی تماشاگران، خبرنگاران و غیره از هم جدا باشد. این موضوع در برخی ورزشگاهها حل شده و در برخی دیگر هنوز مشکلاتی وجود دارد.
مشکل بعدی در مورد کار رسانهای در استادیومها است که در این زمینه باز یکسری از ورزشگاهها مشکلاتشان را حل کرده و تنها یکسری دیگر مشکل دارند؛ ضمن اینکه در مورد شمارش دقیق تماشاگران باید موارد لازم مشخص شود.
میدانم ایران تماشاگر زیاد دارد و ممکن است به مشکل بخورد اما تعداد دقیق تماشاگر برای AFC مهم است.
بعضی از باشگاهها که به مرحله یکهشتم لیگ قهرمانان صعود میکنند، نسبت به تک بازی حذفی این مرحله ایراد میگیرند و این شرایط زیاد جوانمردانه نیست.
در مورد اینکه دیدار یک هشتم نهایی تنها یک بازی برگزار میشود موافقم که این کار جوانمردانه نیست اما با توجه به برنامه فشردهای که کشورها دارند و همچنین بازیهای ملی آنها ما نیز باید 116 روز کاری برای لیگ قهرمانان وقت صرف کنیم و در حال حاضر با دلایلی که برشمردم و همچنین از لحاظ تأمین مسایل مالی تا سال 2012 این موضوع امکانپذیر نیست اما از سال 2013 با توجه به برنامهریزی و بودجه معین مرحله یک هشتم رفت و برگشت خواهد شد.
البته حواستان باشد که در این باره فاصله کشورها مدنظر نیست چرا که در این مرحله تیمهای غرب آسیا با هم و شرقیها نیز با هم بازی میکنند.
نظرتان درباره ادعای واهی تیمهای عربستانی درباره ایران چیست و AFC چه برنامهای برای اتمام این ادعاها دارد؟ آیا این جنگ روانی نیست؟
فکر نمیکنم این مساله جنگ روانی از سوی باشگاههای عربستانی باشد. نمایندگان AFC پنج روز قبل از مسابقات به عربستان و ایران سفر کردند و نمایندگان ما با فدراسیون عربستان صحبت کردند. این یکسری مشکلات سیاسی بود که سفارت عربستان در ایران به دولت عربستان اطلاع داده بود و دولت این کشور از فدراسیون عربستان خواست که از AFC بخواهد در مورد امنیت و حراست تیمهای عربستانی حاضر در لیگ قهرمانی آسیا در ایران دقت نظر داشته باشند. به جز تک موردی که پیش آمد مشکل دیگری وجود نداشت. فدراسیون عربستان از مسوولان ایران درخواست تاییدیه کرد تا مسایل امنیتی در مورد تیمهای این کشور در ایران رعایت شود. در جلسه هماهنگی که برگزار شد نمایندگان باشگاه عربستان از میهمان نوازی کلیه باشگاههای ایرانی تشکر کردند. این مساله یک مساله سیاسی بین کشورها بود و ربطی به فوتبال نداشت.
AFC چه برنامهای برای انتخابات فیفا و انتخاب رییس جدید دارد؟
در این جلسه جای چنین سوالی نیست.
احتمال دارد که با برطرف نشدن ایرادها سهمیه ایران در لیگ قهرمانان کم شود؟
این بازدید دوم ما از لیگ قهرمانان ایران است و بعد از آنکه این بازدیدها تمام شد، در صورتی که ایران نتواند معیارهای مورد نظر را کسب کند، ممکن است تعداد سهمیههایش کم شود اما اینکه ایران بزرگترین جمعیت فوتبال در آسیا را دارد یک امر مسلم است و AFC دوست دارد ایران بیشترین تیم را در لیگ قهرمانان آسیا داشته باشد زیرا این مساله باعث فنی شدن بیشتر مسابقات خواهد شد.
اگر شما تصمیمگیرنده نهایی درباره تعیین سهمیه بودید، آیا به ایران چهار سهمیه نمیدادید؟
در این باره نمیتوانم حرف بزنم، چون تمام کشورها را بازدید نکردم. باید این بازدیدها انجام شود تا نظرم را بگویم.
از برنامههای آینده AFC برای رشد فوتبال آسیا میگویید؟
یک برنامه مهم ما سیستم مدرکدهی باشگاههاست که بازدید این دوره ما یک دوره آزمایشی در این سیستم است اما از سال 2013 فقط باشگاههایی میتوانند در لیگ قهرمانان آسیا شرکت کنند که مدرک معتبر AFC را داشته باشند. از باشگاهها خواستهایم در سیستم مدرک دهی باشگاهها شرکت کنند تا بتوانند امتیازات خود را بالا ببرند. البته برنامه دیگرمان ارتقای سطح دانش فنی مربیان است که پیگیر هستیم تا کلاسهایی برای آن برگزار شود.
شنیده میشود که AFC دو باشگاه عربستانی النصر و الشباب را به خاطر مسایلی که با ایران داشتند، پنج هزار دلار جریمه کرده؟
هیچ تصمیمگیری انضباطی در این زمینه نشده است و صحبتی وجود ندارد.