پایگاه اطلاع رسانی ، خبری و تحلیلی استقلال تهران - WWW. ESTEGHLAL TEHRAN FC . COM - شب گذشته برنامه 90 با دعوت از رئیس سازمان لیگ و دو تن از چهرههای فوتبالی و حقوقی کشورمان در خصوص منشور اخلاقی که این روزها تبدیل به یکی از جنجالیترین اتفاقات محافل خبری شده بحث و تبادل نظر کردند.
عزیزمحمدی، حاج رضایی و شاه حسینی میهمانان حضوری این برنامه بودند و دکتر آقاییپور کارشناس حقوق از پای تلفن به ابهامات پاسخ داد. ضمن اینکه با فرهاد کاظمی، اکبر میثاقیان، فیروزکریمی، حنیف عمران زاده و نیکبخت واحدی به صورت جداگانه مصاحبه شد بود و آنها اعتراض خود را نسبت به اجرای منشور اخلاقی به صورت صریح اعلام کردند.
آنچه در برنامه شب گذشته آشکار بود، ضعف مفرط منشور اخلاقی بود که همه میهمانان برنامه بر آن صحه گذاشتند اما فقط رئیس سازمان لیگ با توجیهات ابتدایی خود قصد داشت به زور به فوتبالدوستان تفهیم کند که منشور اخلاقی و رفتاری برای پاکسازی فوتبال ایران است. اصلاً مگر باید غیر این باشد؟ هیچ کس شک ندارد که هدف آقایان عزیزمحمدی، علیپور و شریفی خیر است و آنها میخواهد با ناپاکی فوتبال مبارزه کنند اما آیا این وظیفه سازمان لیگ یا کمیته انضباطی است؟ در همه جای دنیا باشگاهها مسئولیت اجرای منشور اخلاقی را به دوش میکشند چرا که آنها هزینه میکنند و حقشان است که با بازیکن حرفهای قرارداد امضا کنند. اینکه بازیکن شب کجا بوده و یا چه کاری انجام داده در حیطه وظایف سازمان لیگ و کمیته انضباطی نیست و اگر جرمی هم مرتکب شده باشد مطمئناً از سوی دستگاههای قضایی به آن رسیدگی خواهد شد.
در اینجا بخشی از صحبتهای رد و بدل شده در برنامه شب گذشته نود را با هم میخوانیم. قضاوت با شما:
حاجرضایی:
-واقعیت این است که فوتبال ما باید از دوپینگ، تبانی، رشوه و ... پالایش شود اما آیا بازیکنی که در بیرون محاکمه میشود باید توسط سازمان لیگ هم جریمه شود؟
-به نظر بنده هرکس تست اعتیاد بدهد فاقد شخصیت است.
-آیا همه مسائل فوتبال ما حل شده که به ریش لنگری بازیکنان گیر میدهیم؟ آیا آنها با این کار بازیکن بهتری میشوند؟
-سازمان لیگ خواسته یا ناخواسته وارد مسائل شخصی فوتبالیها شده است.
-آقای عزیزمحمدی فرد ارزشی است اما اگر این منشور را پس بگیرند ارزش بیشتری پیدا خواهد کرد.
-قانون مجازات اسلامی میگوید هر فرد فقط یک بار مجازات میشود.
-امیدوارم برای نیم فصل دوم منشور اخلاقی نداشته باشیم.
شاه حسینی:
-همه موافقند که باید با ناپاکیهای فوتبال مبارزه شود.
-ممکن است در طول 90 دقیقه مسابقه، بعد و قبل از آن از سوی تماشاگران، بازیکنان، مربیان و ... تخلف و یا جرم صورت بگیرد که تخلف باید توسط فدراسیون فوتبال رسیدگی شود و جرم به دستگاه قضایی میرود.
-باشگاهها بازیکن استخدام میکنند و با آنها قرارداد میبندند. آنها باید با ایجاد منشور اخلاقی برای بازیکنانشان مسئولیت درست کنند.
- از آقایان میخواهم نقاط ضعف این منشور را در قالب فدراسیون فوتبال برطرف کنند و آن را به سمت باشگاهها سوق بدهند.
عزیزمحمدی:
-کلاً 864 نفر در لیگ برتر به عنوان مربی و بازیکن حضور دارند که بیش از هر کس دیگری در تلویزیون دیده میشوند و باید الگوی جامعه باشند.
-چون باشگاههای ما دولتیاند و فقط هزینه میکنند نمیتوانند بازیکنان خود را محدود کنند به همین منظور یک منشور اخلاقی و رفتاری تعیین کردیم که مورد موافقت همه باشگاهها قرار گرفت.
- ما سفت و سخت روی این منشور اخلاقی ایستادهایم و تا وقتی من باشم منشور اخلاقی هم خواهد بود.
دکتر آقایینیا(کارشناس حقوقی)
-آقایان عزیزمحمدی، شریفی و علیپور آدمهای فوتبالی نیستند.
-فضای منشور اخلاقی فضای تهدید و خشونت است. من سرنوشت خوبی برای این منشور متصور نیستم. این یا به خشونت کشیده میشود و یا در وسط راه نیمهکاره رها میشود.
-این منشور اخلاقی پر از اشکال است و عمداً به حریم خصوصی افراد وارد میشود.
- در این منشور آمده هیچ کس حق مصاحبههای منفی ندارد. چرا؟ آیا بازیکنان و مربیان فقط باید از فدراسیون و سازمان لیگ تعریف کنند؟
- آقای شریفی در هزاره سوم از سحر و جادو صحبت میکند و باعث میشود مورد تمسخر جهانیان قرار بگیریم. اگر به سحر و جادو اعتقاد دارند بهتر است برای بازیهای ملی از آنها استفاده کنند تا همه رقبای خود را شکست دهیم.
علیپور:
-فیفا اجازه میدهد که در چارچوب قوانین و همچنین شرایط فرهنگی کشورمان، مسائل انضباطی را لحاظ کنیم.
-برای لیگ دهم هم رفتار و گفتار مربیان و بازیکنان مورد بررسی قرار میگیرد و شاید محرومان دیگری هم داشته باشیم.
نیکبخت واحدی:
-من قربانی منشور شدم. امیدوارم آقایان بتوانند واقعاً فوتبال را پاک کنند و منشوریهای واقعی را محروم کنند.
میثاقیان:
-من اصلاً نمیدانم منشور اخلاقی چیست و چه کاربردی دارد!
فیروز کریمی:
-وظیفه سازمان لیگ فقط 90 دقیقه اجرای بازیهاست نه دخالت در امور شخصی افراد.