جامعه ما دقیقا مانند فوتبال ما و فوتبالمان هم مانند جامعهمان است. بزرگترین معضلی که وجود دارد دولتی بودن است که سالهای سال گریبان کشورمان را چه در صنعت و چه در کشاورزی و چه در ورزش گرفته است. افرادی هم دولت را اداره میکنند که سیاسی هستند و از ورزش سیاسی نباید بیش از این انتظار داشته باشیم. اولیایی درباره وضعیت استقلال و اینکه این تیم با مشکل اسپانسر روبرو است و باید چه کسی اسپانسر برای باشگاه بگیرد، اظهار داشت: تا هویت صنفی برای این تیمها تهیه نکنیم مسائل حل نمیشود. نمیشود استقلال و پرسپولیس را دولتی محسوب کرد اما به آنها گفت بودجهشان را کسی دیگر بدهد.
این دو تیم متعلق به وزارت ورزش هستند و باید این وزارتخانه هزینه آنها را تامین کند. مدیرعامل سابق استقلال درباره توافقات برای تامین بودجه باشگاه از سوی وزارت ورزش و باشگاه استقلال عنوان کرد: این قانون «من درآوردی» و کار غیر مدیریتی است. وزارت ورزش این دو تیم را به عنوان شرکت دولتی معرفی کرده اما وضعیت بودجهاش را مشخص نکرده است. وقتی میخواهیم تصمیم بگیریم همه کار با وزیر میشود اما زمان بودجه که میرسد باید از طریق مردم آن را تامین کنیم.
صد در صد وزارت ورزش را در این کار مقصر میدانم. تا زمانی که یک دوره گذار را تعریف نکنیم و تا زمانی که تجاری سازی باشگاه در دستور کار قرار نگیرد وضع روز به روز بدتر میشود. اولیایی در مورد عملکرد فتح الله زاده گفت: فتح الله زاده فرد زحمتکشی است چرا که با این ساختار کار کردن بسیار سخت است.
در شرایط کنونی مدیر باشگاه باید از کسی که وعده میگیرد و به کسی که وعده میدهد پاسخگو باشد. از کسی که وعده میگیرد باید خواهش و تمنا کند و به کسی که وعده میدهد باید عذرخواهی کند. تیمهایی مانند استقلال و پرسپولیس را نمیتوان با خواهش و تمنا اداره کرد. وی در مورد اینکه مگر نمیتوان با نام استقلال و پرسپولیس درآمدزایی کرد گفت: من نمیگویم که آنها درآمد زایی ندارند اینکه بگویند 50 درصد دولت میدهد و 50 درصد باید درآمدزایی کرد چیز درستی نیست.
کسی که این موضوع را پذیرفته همانند کسی که آن را گفته، بی حساب و کتاب بوده است. ابتدا باید هزینه باشگاه در نظر گرفته شود و پس از آن درصد بندی کنیم. باید روی یک بودجه توافق شده به توافق برسیم. متاسفانه دوستان نمیخواهند این موضوع کارشناسی باشد. وزارت ورزش میخواهد شریک بردها و موفقیتها باشد و ناکامیها به عهده مدیران باشگاهها باشد. این موضوع به صلاح آنها است که افرادی که خارج از ورزش هستند را روی کار بیاورند. اولیایی اظهار داشت: فوتبال در دنیا ظرفیت درآمدزایی دارد. در دنیا در فوتبال هزینههای زیادی انجام میدهند و از طرف دیگر درآمدهای زیادی هم دارند اما اینکه ما میتوانيم یا نمیتوانیم، را باید برسی کنیم. ما فوتبال را یا سفید سفید میبینیم یا سیاه کامل و این موضوع درست نیست.
وزارت ورزش یا باید کلا هزینهها را تامین یا آن را به بخش خصوصی واگذار کند. اولیایی در پاسخ به این سؤال که آیا فوتبال ما پاک است یا خیر تصریح کرد: فوتبال ما بخشی از جامعه ما است، در هر بخش از جامعه هم پاکی وجود دارد و هم ناپاکی، هم بخش منفی وجود دارد و هم بخش مثبت اما اعتقاد من این است که فوتبال نسبت به بخشهای دیگر جوامع پاکتر و نکات مثبتش بیشتر از منفی است.
نباید بگذاریم جریانات منفی تاثیر گذار باشد. هر چه پول بی حساب و کتاب دولت بیاید عوامل لمپن و سوء استفادهگر بیشتر میشود. وی گفت: علی آبادی میگفت 400 میلیارد برای فوتبال حرفهای هزینه میکنیم و این هزینه زیاد است اما به نظر من 10 برابر این هم برای فوتبال حرفهای هزینه شود کم است ولی باید در یک چارچوب مشخص و درست انجام شود./ش