محمود فکری بعد از 16 هفته حضور در استقلال با 27 امتیاز و کسب 7 برد، 6 مساوی و 3 باخت از استقلال جدا شد تا همان اتفاق تکراری سالهای گذشته برای آبیپوشان رخ دهد و این تیم نتواند با همان سرمربی که لیگ را شروع کرده بود مسابقات را به پایان برساند.
در ادامه به بررسی عملکرد این سرمربی در استقلال میپردازیم.
چالش بزرگ دستیاران
محمود فکری بعد از دستیاری در استقلال، سرمربیگری در نفت مسجد سلیمان و نساجی مازندران به استقلال آمد و روی صندلی داغ نیمکت استقلال نشست. اتفاقی که سالها رویای محمود فکری بود. او در شرایطی سرمربی تیم محبوبش شد که استقلال با فرهاد مجیدی 2 نایب قهرمانی در لیگ و جام حذفی کسب کرده بود و هواداران این تیم به چیزی جز قهرمانی راضی نبودند. قطعا فکری میدانست چه چالش بزرگی در پیش دارد اما از همان ابتدا نتوانست تصمیمهای درستی بگیرد. یکی از چالشهایی که فکری در استقلال با آن مواجه شد چالش انتخاب دستیاران بود. در اینکه انتخاب دستیار حق مسلم هر سرمربی است، شکی نیست ولی انتخابهای فکری از ابتدا انتقادات طرفداران و پیشکسوتان را به دنبال داشت. فکری صمد مرفاوی، سعید عزیزیان، آرش برهانی، حنیف عمرانزاده، دفتری، قربانعلیپور و پرویز مظلومی را به عنوان سرپرست انتخاب کرد و همواره هم پشت انتخابهای خود ایستاد و انتقادات را نپذیرفت. فکری در حالی نیمکت استقلال را شلوغ کرد که کارشناسان معتقد بودند بهتر بود یکی 2 دستیار قوی انتخاب میکرد تا بتوانند در مسائل تاکتیکی و وقتی گره در کار تیم میافتد به او کمک کنند ولی در عمل دیدیم که دستیاران فکری نه تنها هرگز نتوانستند باری از روی دوش او بردارند بلکه باعث ایجاد حاشیه و افزایش انتقادات هم شدند. با این حال فکری همواره از دستیارانش حمایت کرد و اذعان داشت بهترین کادر فنی را در اختیار دارد!
صدری که از دست رفت
استقلال در غیبت پرسپولیس و ضعف سایر تیمها در نتیجهگیری توانست چند هفتهای صدرنشین بماند. صدرنشینی استقلال باعث شد محمود فکری در زمان مواجهه با انتقادات به صدرنشینی تیمش اشاره کند و انتقادات را برنتابد. البته صدرنشینی استقلال شکننده بود و حتی در یکی 2 هفته که این تیم نتوانست ببرد به دلیل نتایج سایر تیمها در صدر ماند ولی خب همین صدرنشینی باعث شد فکری مدام در صحبتهایش به آن اشاره کند و هر وقت با انتقاد فنی مواجه شد گفت نباید از تیم صدرنشین انتقاد شود در صورتی که صدرنشینی استقلال متزلزل به نظر میرسید.
اختلاف با بازیکنان
یکی دیگر از چالشهای مهم فکری در استقلال اختلاف با بازیکنان بود. اختلافی که بعد از بازی با نساجی پررنگ شد و توسط وریا غفوری کلید خورد. غفوری از ابتدای لیگ بیستم عملکرد فنی خوبی نداشت و به عنوان کاپیتان تیم نه تنها حاشیهها را کنترل نکرد بلکه خودش در نقش حاشیهساز ظاهر شد. عملکرد او و برخی از بازیکنان استقلال در هفتههای اخیر به گونهای بود که به نظر میرسید اختلافات زیادی با فکری دارند. در واقع بازیکنان استقلال در روزهای سخت نه تنها کنار سرمربی تیمشان نایستادند بلکه روبروی او بودند و به نظر میرسید تمایل زیادی به ادامه حضور فکری در استقلال ندارند. از طرف دیگر واکنش نشان ندادنهای فکری به برخی از بیانضباطیها هم باعث شد انتقاداتی از او بشود. وریا غفوری و مهدی قایدی به دلایل مختلف در تمرينات حاضر نشدند اما در ترکیب فیکس بودند. به عنوان مثال قایدی بعد از 12 روز غیبت در تمرینات استقلال برابر مس رفسنجان از ابتدا به میدان رفت.
بیثباتی در ترکیب
یکی دیگر از مشکلاتی که باعث شد فکری نتواند نتایج دلخواهش را بگیرد، تعدد ترکیبها و سیستمهایی بود که او برای این تیم انتخاب میکرد. استقلال تقریبا در هیچ کدام از بازیهای خود با یک ترکیب ثابت به میدان نرفت و فکری هر هفته تغییراتی در تیم ایجاد میکرد. همین موضوع باعث شد او نتواند به یک ترکیب مشخص دست پیدا کند و تیمش هماهنگ بود. در مجموع به نظر میرسد عوامل فوق در عدم موفقیت فکری در استقلال تاثیرگذار بوده و باعث شد که او نتواند لیگ را با تیم محبوبش به پایان برساند.
فریبا: مشکل استقلال فنی نیست
بهتاش فریبا در گفتوگو با خبرنگار برنا درباره جدایی فکری از استقلال گفت: قبول دارم که کاستیهایی در استقلال از نظر فنی وجود داشت و تیم بیثبات بود اما نه فقط از نظر فنی. بستر مناسبی برای موفقیت فکری آماده نشد و نباید همه کاسه کوزهها را سر او بشکنیم. نمیدانم در نهایت چه کسی سرمربی میشود اما امیدوارم هر کسی میآید موفق شود. هر وقت سرمربی انتخاب شد درباره او صحبت میکنم.
مربی اسبق استقلال درخصوص شائبه کمکاری بازیکنان و اختلاف آنها با فکری بیان کرد: هرگز شائبه کمکاری بازیکنان را قبول نمیکنم، همه آنها بازیکنان اخلاق مدار و خوبی هستند و هرگز کمکاری نمیکنند.